top of page
Zoeken
  • Mariette reineke

Alle kleuren van de regenboog

Amsterdam heeft vandaag de regenboogvlag gehesen om afstand te nemen van de Nashville-verklaring. “Vandaag hijsen we de regenboogvlag om een statement te maken tegenover de Nashville-verklaring. In onze stad mag je zijn wie je bent en houden van wie je wil”, zo stelt de gemeente in een tweet.

Dat anno 2019 homoseksualiteit en transgenderisme worden afgewezen door een selecte groep mensen laat zien dat we vooral nog (veel) meer van onszelf én elkaar mogen houden. Religie in oorsprong sluit niemand buiten, maar draait juist om ons samen, jij en ik, ongeacht achtergrond, kleur, geslacht of seksuele geaardheid.

Als we ervoor kiezen om te leven vanuit ons hart in plaats vanuit de overtuiging dat God iets of iemand is buiten onszelf komen we er al snel achter dat we allemaal gelijkwaardig zijn. Ieder met een eigen kleur en al deze kleuren tezamen vormen een prachtige regenboog, onze samenleving.


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Seksueel grensoverschrijdend gedraf, hoe ga je dat tegen op de werkvloer? Verscherpte gedragscodes werken niet. De dreiging van negatieve publiciteit wel, aldus Willem Verschoor in zijn ingezonden art

bottom of page