top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCaroline Reineke

Revolutie in de huiskamer

Venezuela, Algerije en nu lees ik over Soedan. Eerst feitelijk: weer een grote groep demonstranten die de machthebber van zijn troon wil hebben. Het is aan de orde van de dag én voelt heel ver weg. Ik wil de pagina van de Nrc omslaan, totdat ik lees over de Soedanese 28-jarige Solafa Saad die vanuit haar huiskamer in Leiderdorp haar beweging voor meer vrijheid orkestreert, een van dé bewegingen lees ik. Een spin in t web met whats app als communicatiedraadjes van en naar de demonstranten, van wie inmiddels vele vrouwen, en Soedanezen in de diaspora. De nabijheid is voelbaar. Een demonstratie ver weg krijgt door haar opeens een gezicht. Een vrouw, een medelander.

Ingezonden en geplaatste brief in de Nrc op 15 april n.a.v. een artikel over de demonstraties in Soedan met apart een interview met Solafa Saad.
11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Seksueel grensoverschrijdend gedraf, hoe ga je dat tegen op de werkvloer? Verscherpte gedragscodes werken niet. De dreiging van negatieve publiciteit wel, aldus Willem Verschoor in zijn ingezonden art

bottom of page