Zoeken
  • Caroline Reineke

Toen en nu

Foto’s van plekken waar ik dagelijks langsfiets: Geldersekade, Waterlooplein en de Dam. Alleen nu in oorlogstijd met razzia’s of grote borden ‘Joodsche Wijk’. Dat was toen. Stilletjes stel ik vast: zo kan het verkeren - je woont nietsvermoedend in een stad en opeens word je in je bewegingen beperkt, je mag ineens niet meer werken en uit het niets word je opgepakt en verdwijn je uit het straatbeeld. Ik kan me er niets bij voorstellen. En ik hoop dat wij stadgenoten wakker blijven dat dit niet weer kan en zal gebeuren.

Ingezonden brief n.a.v. een artikel in het Parool op 26 januari over een fototentoonstelling ‘De Jodenvervolging in foto’s: Nederland 1940-1945’ in het Nationaal Holocaust Museum17 keer bekeken

Lichtpuntjes

van Amsterdam

Caroline Reineke & Mariette Reineke

Email: info@lichtpuntjesvanamsterdam.nl